0 Matkakorini Yhteensä 0,00 € Lähetä varaus >
 • Matkakorissa ei tuotteita.

Kansallispuistokierros Lapissa: Pyhä-Luosto, 5 vrk

Kansallispuistokierros Lapissa: Pyhä-Luosto, 5 vrk

Kuusi opastettua retkeä pohjoisen luonnossa neljässä päivässä. Pyhä-Luoston kansallispuisto on monipuolinen retkeilykohde tuntureineen, kuruineen, vanhoine kylineen ja jokineen.

​Kansallispuistokierros on autoloma Suomessa. Skafur-Tour on tehnyt​ lomasuunnittelun sinulle helpoksi. Valitset vain valmiista 1-6 päivän aktiivilomapaketeista sopivat ja siirrät nämä "rakennuspaikat" matkakoriin. Voit valita kolmesta reitistä: Järvet, Lappi ja myöhemmin myös Saaristo. Voimme varata sinulle myös Sixt vuokra-auton (jopa 9 henkilölle). Matkustatko koiran kanssa? Kysy lemmikkiystävällisiä autoja.

Pyhä-Luoston kansallispuisto  on erityisen tunnettu 35km pitkästä tunurijonosta ja erityisen kauniista luonnostaan. Keskellä puistoa, Lampivaarassa, sijaitsee ametistikaivos, joka ainoana jalokivikaivoksena maailmassa toivottaa vierailijat tervetulleiksi. Osa kaivoksen kivistä on peräisin 2000 miljoonan vuoden takaa. Jos olet onnekas, voit löytää Lapin kuuluisimman ametistn, Skhamaanin kiven. Pyhä-keskuksessa sijaitsevassa Naava-luontokeskuksessa kannattaa pistäytyä. Siellä on mukava lounaskahvila, Naavan näyttelyyn ei ole pääsymaksua. Opit lisää alueen luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. 

Hotelli Luostotunturia ja sen ainutlaatuista kelomökkialuetta  ympäröi mitä kaunein lappilainen luonto. Ympäristö on hiljainen ja autenttinen. Kylässä on muita hiihtokeskuksia vähemmän valoa, mikä tekee Luostosta erinomaisen revontulien havainnointipaikan revontulikaudella (aktiivisimmillaan syys-lokakuu ja helmi-maaliskuu). Viihdettä ei silti puutu, sillä hotellista löytyy kylpylä, neljä ruokaravintolaa, tanssiravintola, musiikkipubi ja neljä baaria.

Retkesi valitset itse.  Tähän pakettiin sisältyy kaiken kaikkiaan 6 retkeä.. Retket vetää paikallinen opas, joka tuntee seudun läpikotaisin.

1) Kalastusretki 3h

Mitä, jos iso taimen tai hauki nappaa koukkuun? Tämä on vain yksi niistä hetkistä, joita voit kalastusretkellä kokea. Harjuksia ja monia muita lajeja elää Pyhä-Luosto vesissä. Retki sisältää ystävällisen opastuksen, varusteet, kalastuvälineet ja kuljetuksen. 

2) Melonta Pyhäjoella 5h 

Pyhäjoki virtaa läpi erämaan. Melonta Pyhäjoella on hieno kokemus. Kanoottimelonnassa et tavitse aiempaa kokemusta. Melontamatka on 13km. Matkalla saatat hyvinkin nähdä metsäin eläimiä. Sisältää ystävällisen opastuksen, varusteet sekä makkaran ja kuuman mehun erätulilla. 

3) Keskiyön melonta 2h (1.6.-15.8.)

Sanat eivät riitä kuvaamaan keskiyön maagista tunnelmaa järvellä. Näet aurongon laskevan ja sitten jo taas nousevan. Sisältää varusteet, ystävällisen opastuksen ja kuljetukset. 

4) Keskiyön vaellus (1.6.-15.8.)

Tämän lyhyen vaellluksen aikana koet uskomattoman auniit Pyhä-Luoston maisemat. Kiipeätte ylös tunturiin katsomaan auringon laskevan ja sitten jo nousevan. Kuulet lapin tarinoita ja kenties näette metsän eläviä. Retkeen sisältyy: ystävällinen opastus, kuljetukset, makkara ja kuuma juotava. 

5) Kulttuuriretki Suvannon historialliseen kylään ja Naava-luontokeskukseen

Vuonna 1673 suomalaisten muuttoliike pohjoiseen alkoi ja heitä asettui Kemijoen ja Kitisen joen rannoille. Vierailemme Suvannon kylässä. Kuulet, miten saamelaiset suhtautuivat suomalaisiin, sillä näitä alueita pidettiin saamelaisille kuuluvina. Suvanto on ehkä Lapin kuuluisin kylä. Sen arkkitehtuuri ja tunnelma ovat ainutlaatuiset ympäri vuoden Suvanto oli yksi harvoista kylistä, jota säilyivät tuhoamiselta Lapin sodan aikana. Tämä kylä on saanut Europa Nostra -palkinnon ja se on listattu UNESCON Maailmanperintökohteisiin.

6) Vaellus Isokuruun ja Pyhänkaste-vesiputoukselle 6,5km, 2,5h

Vaellatte pitkin Suomen syvintä kurua Pyhänkasteelle. Kokemus, joka ei heti unohdu. Kurun seinämät kohoavat 220m korkeuteen ja kurun pohjalla kohtaat rikkaan luonnon moninen lintulajeineen. 

Isokuru on noin 2,5 miljardia vuotta vanha. Jääkaudet ovat muokanneet maisemasta jylhän. Vaelluksen aikana kuulet alueen heologisesta historiasta, luonnosta ja saamelaisten elämästä alueella. Muita ottaa hyvät vaelluskengät ja pullo vettä mukaasi! Sisältää: ystävälisen opastuksen ja kuljetukset. 

7) Luontopolku ja lintujen tarkkailua 3h

Tämä luontopolku vie sinut läpi kauniin metsän. Perillä pitkospuut johdattelevat ryhmän läpi suoalueen yhdelle suosituimmista lintujen katselupaikoista Pelkosenniemellä. Tästä lintutornista voi nähdä lukemattomia eri lintulajeja kuten tikkoja, kaakkureita, joutsenia, villihanhia, uiveloita, kurkia, jänkäsirriäisiä, pikkusirkkuja, haukkoja ja pöllöjä. Sokonaavan tornista voi nähdä jopa maakotkan, hirven, poroja tai karhun.  Sisältää ystävällisen opastuksen ja kuljetukset. 

8) Valokuvausretki Ametistikaivokseen 2,5h

Ametistikaivos kätkee sisälleen jalokiviä, jotka voivat olla jopa 2000 miljoonaa vuottaa vanhoja. Jos olet onnekas, voit löytää sen kaikkein kuuluisimman kiven, Shamaanin kiven. Viemme sinut kuvauksellisiin paikkoihin, joilta saat upeita maisemakuvia erämaasta. Pääsemme autoilla hyvin lähelle kaivosta. Kävelymatka on hyvin lyhyt ja tämä retki soveltuu kaikenkuntoisille.Isältää ystävällisen opastuksen ja kuljetukset. 

9) Revontuliretki kävellen (15.8.-15.4.2020)

Kaunis polku johtaa mäntymetsän läpi hyvälle revontulien katselupaikalle. Täällä retkellä opit arktisesta luonnosta, elämästä Lapissa ja revontulista. Saat apua kameran asetusten ja revontulien kuvaamisen kanssa.  Sisältää ystävällisen opastuksen, kuljetukset, makkaran ja kuuman mehun erätulilla. 

 

KANSALLISPUISTOKIERROS LAPPI: PYHÄ-LUOSTO 5 VRK

Majoitus: lappilaistyylinen kelomaja, jossa suuret kerrossängyt päädyssä, joka majassa on sauna

Ruokailu: 5xaamiainen, 5xillallinen, osaan retkistä sisältyy välipala (mainitaan kuvauksessa)

Opastus: kaikki retket ovat opastettuja ja pitävät sisällään kaikki tarvittavat välineet, kalastusluvat ja kuljetukset joko Pyhältä tai Luostolta

Itinerary: 

Päivä 1 Saapuminen

 • saapuminen hotelliin Luostolle 
 • illallinen 
 • yö Kelomajassa

Päivä 2

 • aamiainen 
 • 9:30 nouto hotellilta
 • 10 - 12:30Vaellus Isokuruun ja Pyhänkaste-vesiputoukselle 6,5km 
 • lounas luontokeskus naavassa (ei sis. hintaan)
 • 14-16:30 Naava-luontokeskus ja kulttuuriretki Suvannon historialliseen kylään 
 • illallinen
 • yö kelomajassa

Päivä 3

 • aamiainen
 • 9-12:00 kalastusretki
 • päivällinen
 • 22-24:00 keskiyön melonta 
 • yö kelomajassa

Päivä 4

 • aamiainen 
 • 10-13:00 luontopolku ja lintujen tarkkailua
 • päivällinen 
 • kylpyläkäynti (valitsemanasi iltana)
 • yö kelomajassa

Päivä 5

 • aamiainen
 • 10-15:00 Melonta Pyhäjoella 5h
 • illallinen 
 • yö kelomajassa

Päivä 6

 • aamiainen
 • kotiinlähtö

Huomaa myös, että vieraidemme turvallisuuden vuoksi pidätämme oikeuden muuttaa ohjelmaa sään niin vaatiessa. Mikäli haluat kokea jonkun em. retkistä viikonloppuna, ole yhteydessä asiakaspalveluumme sales@skafur-tour.fi, niin teemme sinulle yksityisen tarjouksen. Katso myös 4 päivän vaihtoehtoa!

SIJAINTI: Sodankylä
Lentokenttä: Rovaniemi
Rautatieasema: Rovaniemi tai Kemijärvi
Auton vuokraus: Rovaniemi 119km

Kategoria Lomapaketit ja räätälöidyt lomat
Etusivu
Sijainti Lappi
Hinta 2hh: 943€/hlö
Hinta lapset 684€/lapsi (6)
Ryhmäkoko minimi 2
Ryhmäkoko maksimi 12
Kuukausi Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Ajoitus (jos tekstisisältö) su-pe tai ma-la
Kesto 5 vrk
Ateriat Puolihoito:aamiainen+illallinen
Majoitus hirsimökki, 2-3 hlölle tai hotellihuone
Palveluntuottaja Skafur-Tour
Skafuuri Oy (=Skafur-Tour) matkanjärjestäjä
VARAA NYT! Valitse päivämäärä (vihreä=saatavana, punainen=ei saatavana) ja henkilömäärä.
Lähtöpäivä
<<
Joulukuu 2019
i
>>
Vk.
48
49
50
51
52
1
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
RYHMÄKOKO:
Osallistujamäärä aikuiset
Osallistujamäärä lapset 2-11 v
Sylilapset <2 v
YHTEENSÄ: 2
Valitse osallistujien määrä
Osallistujamäärä aikuiset
Osallistujamäärä lapset 2-11 v
Sylilapset <2 v
    YHTEENSÄ 2

LEMMIKKI:
Lemmikki
ERIKOISRUOKAVALIO:
Aikuista
Lasta
Sylilasta <2v
YHTEENSÄ: 0
Merkitse erityisruokavaliota noudattavien määrä
Aikuista
kasvis:
gluteiiniton:
laktoositon:
Muu, mikä?
Lasta
kasvis:
gluteiiniton:
laktoositon:
Muu, mikä?
Sylilasta <2v
    YHTEENSÄ 0

HARRASTUNEISUUSTASO:
Valitse ryhmän keskimääräinen osaamistaso
aloittelija
keskiverto
kokenut
KULJETUKSET SUOMESSA:
Tarvitsetteko kuljetuksia Suomessa?
kyllä, tarvitsemme kuljetuksen
ei, meillä on auto
LISÄTIEDOT JA -TOIVEET:
Lisätiedot ja -toiveet

Aktiviteetti (ensin Kaikki)

  Kaikki (203)   Golf (1)   Hiihto (18)   Historia & Kulttuuri (22)   Husky & Porosafarit (15)   Joulu (3)   Juhannus (1)   Kalastus (18)   Kansallispuistot (15)   Kylpylä & Hyvinvointi (11)   Mökki (34)   Nordicol (12)   Perheloma (17)   Pyöräily (12)   Revontulet (18)   Risteilyt & Purjehdus (15)   Ruokakulttuuri (21)   Sauna (33)   Seikkailu (43)   Sisäaktiviteetit (5)   Taide & Design (10)   Talviaktiviteetit (27)   Vaellus & Lumikenkäily (26)   Vesiurheilu (24)   Villieläimet & Erämaa (12)

Kuukausi

  Kaikki (203)   Tammikuu (48)   Helmikuu (51)   Maaliskuu (57)   Huhtikuu (47)   Toukokuu (77)   Kesäkuu (98)   Heinäkuu (95)   Elokuu (98)   Syyskuu (91)   Lokakuu (45)   Marraskuu (29)   Joulukuu (38)

Sijainti

  Kaikki (203)   Helsingin alue (34)   Meri (15)   Järvi (23)   Forest (37)   Lappi (42)

Ryhmäkoko min.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.