0 Matkakorini Yhteensä 0,00 € Lähetä varaus >
 • Matkakorissa ei tuotteita.

Omatoiminen pyöräilymatka Suurta Postitietä Ahvenanmaalle

Omatoiminen pyöräilymatka Suurta Postitietä Ahvenanmaalle

Ensi kesänä pyöräretki Suurta Postitietä pitkin aina Ahvenanmaalle saakka? Saat huolletun, hyväkuntoisen pyörän ja valmiin reitin. Huoltoauto kuljettaa matkatavarat ja avustaa tarvittaessa. Majapaikat on valmiiksi valittu ja lauttaliput ostettu.  

Suuri Postitie on historiallinen reitti, joka vie Turusta Tukholmaan.Tieosuutta alettiin käyttää postin kuljetukseen vuonna 1638 mutta reittiä arvellaan käytetyn jo 1300-luvulla. Tämä kiertomatka on nautinnollinen yhdistelmä pyöräilyä ja vesien ylityksiä. Useat yhteysalus- ja lossiylitykset upeissa merimaisemissa toimivat myös lepotaukoina polkemiselle.

Tuhansista saarista koostuvan Saaristomeren monimuotoinen luonto, idylliset saaristolaiskylät, satamat sekä ulkosaariston rauhallisuus tulevat lumoamaan sinut. Tutustu saariston ja Ahvenanmaan kulttuuriin ja monivaiheiseen historiaan. Maista aitoa saaristolaisruokaa ja nauti merellisten kaupunkien Naantalin, Maarianhaminan ja Turun nähtävyys- ja kulttuuritarjonnasta.  

Valmiiksi suunniteltu, huollettu pyöräretki tekee elämäsi helpoksi. Sinun ei tarvitse itse selvittää yhteysalusaikatauluja, oikeita ja sopivia reittejä tai majoitusta - kaikki on jo huolehdittu puolestasi! Myös matkatavarasi kuljetetaan majapaikasta toiseen ja mukananne on aina huoltohenkilö ja huoltoauto, jonka kyytiin voi tarvittaessa hypätä.

Mitä näet ja koet reitin varrella? Lyhyt yhteenveto:

 • Ainutlaatuinen saaristoluonto
 • Elämykselliset yhteysalus- ja lossimatkat
 • Idyllinen Naantalin vanha kaupunki
 • Kustavin Savipaja ja käsityökylä
 • Brändön saaret
 • Ulkosaariston karu kauneus
 • Bomarsundin linnoituksen rauniot
 • Kastelholman linna ja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo
 • Rentoutuminen HavsViddenin Spassa upeissa maisemissa
 • Maarianhamina nähtävyyksineen
 • Upea risteily Maarianhaminasta Turkuun vihreämpien arvojen Viking Gracella
 • Suomen vanhin kaupunki, Turku

Tämä pyöräilyreitti sopii liikuntaa jonkin verran harrastavalle ja edellyttää hyvää peruskuntoa. Reitti on pääosin kumpuilevaa, paikoin myös tasaista maastoa. Päivämatkat ovat 23-53km. Tukenanne on huoltoauto ja käytössänne puhelinpäivystys myös viikonloppuisin.

Reitti kulkee pyöräteitä, sivuteitä sekä pääteitä pitkin, pääosin teillä, joissa liikenne on hiljaista. Ainoastaan 2. päivänä reitillä on pätkä päätietä (noin 9.6 km), joka saattaa olla paikoittain vilkasliikenteinen. Suosittelemme matkaa aikuisille tai perheille, joissa lapset ovat vähintään 13-vuotiaita ja tottuneita polkemaan pitkiä matkoja elleivät pienimmät sitten kulje mukana lastenistuimessa tai kuljetuskärryssä


OMATOIMINEN PYÖRÄRETKI SUURTA POSTITIETÄ AHVENANMAALLE

Majoitus: 7 yötä

 • 4 yötä: huoneessa, jossa oma wc ja suihku (Huom. Hotelli Havsviddenissä poreallas, uima-allas ja saunat käytettävissä.)
 • 1 yö: mökissä, jossa oma wc, mutta suihku ja sauna erillisessä rakennuksessa
 • 2 yötä: huoneessa, jossa jaettu wc ja suihku erillisessä rakennuksessa tai käytävällä)

Huom. saatavilla myös 1hh - ja 3hh majoitusvaihtoehto. Kysy näistä erikseen.

Ruokailu: aamiainen, muutoin jokainen maksaa omat ruokansa ja juomansa matkalla

Opastus: omatoimiretki, johon kuuluu reittiselostus, kartta ja kohdetietoa suomeksi (reittiselostus saatavilla myös englanniksi, saksaksi tai italiaksi), huoltoauto ja puhelintuki (puhelinpäivystys myös viikonloppuisin).

Kuljetus: matkatavaroiden kuljetus sisältyy hintaan (tarpeen vaatiessa poimimme kyytiin pyörän ja myös pyöräilijän), liput yhteysaluksille (paitsi 2. päivänä, oma kustannus 0-20€/hlö) ja paluumatka Viking Gracella.

Ohjelma: 

Sunnuntai 1. päivä: Naantali  

Pyöräretki lähtee Naantalista, Suomen aurinkoisimmasta kaupungista. Naantalissa riittää koettavaa ja nähtävää, kuten idyllinen vanha kaupunki, presidentin kesäasunnon Kultarannan loistelias puutarha, luostarikirkko ja viehättävä vierasvenesatama ravintoloineen ja terasseineen, sekä tietenkin Muumimaailma. Voit kävellä Rakkaudenpolulla ja vierailla Mannerheiminkadun putiikeissa, kahviloissa ja gallerioissa. Kokemisen arvoinen on myös perinteinen, jokailtainen Trumputtajan rummutus 1800-luvulta olevan nuotin mukaan, vähän ennen kello kahdeksan Naantalin Kaivohuoneen kulmalta. Rummutuksen välissä kuultavat sanat ja teksti ovat vanhaa suomen kieltä. Majoitut pienessä kodikkaassa puutalohotellissa Naantalin keskustassa, vain kävelymatkan päässä vierasvenesatamasta.

Maanantai 2. päivä: Naantali-Kustavi pyöräily noin 30 tai 53km 

Pyöräretki alkaa osuudella Turun saaristostossa! Pyöräilet osaksi Saariston Rengastietä ja historiallista Suurta Postitietä, joka kulki aikoinaan Pietarista Turkuun ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Ylität siltoja upein merimaisemin ja lähdet ensimmäiselle yhteysalusylitykselle. Saavut Kustaviin, jossa majoitut persoonallisessa vierasvenesatamassa, ihastuttavissa ekologisissa olkikattoisissa minimökeissä. Mahdollisuus saunomiseen reippaan pyöräilypäivän päätteeksi.

Tiistai 3. päivä: Kustavi-Lappo noin 41km

Turun saaristo jää taakse ja matkustat yhteysaluksella Brändön saarille, Ahvenanmaan pohjoisimpaan osaan. Ennen sitä kannattaa kuitenkin tutustua maineikkaasta keramiikastaan tunnettuun Kustavin Savipajaan ja muihin Kustavin Käsityökylän putiikkeihin ja verstaisiin, jotka sijaitsevat lähellä majapaikkaasi.

Pyöräilet Brändön saarijonon halki uskomattoman upeissa maisemissa. Täällä jääkauden jättämät geologiset jäljet ovat hyvin nähtävissä. Majoitut Brändön eteläisimmässä saaressa, Lappossa, jonne päästäksesi sinun täytyy tehdä vielä yksi ylitys yhteysaluksella.

Keskiviikko 4. päivä: Lappo-Kastelholm / Godby pyöräily noin 23 tai 32km

Pyöräilyreitti tarjoaa tällä osuudella paljon nähtävyyksiä, kulttuuria ja historiaa. Aloitat pitkällä yhteysalusmatkalla Ahvenanmaan pääsaarelle. Perillä pyöräilet Suurta Postitietä pitkin vaikuttaville Bomarsundin linnoituksen raunioille, joihin tutustumiseen kannattaa varata aikaa. Pyöräretki jatkuu Kastelholmaan, jossa voit vierailla Kastelholman linnassa, Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa ja Postimuseossa, jossa näet koko Suuren Postitien reitin. Vierailun arvoinen on myös huippukokki Michael Björklundin Smakbyn ravintola-puoti-tislaamo, jossa valmistetaan hyvän ahvenanmaalaisen lähiruuan lisäksi mm. omaa Ålvados-omenaviinaa, sekä erilaisia liköörejä. Voit vierailla tislaamossa ja kypsytyskellarissa ja seurata miten Ålvadoksen valmistusvaiheet etenevät. Majoitus viihtyisässä vieraskodissa.

Torstai 5. päivä: Kastelholma / Godby - Havsvidden pyäräily noin 35 tai 25km

Pyöräretki etenee pohjoiseen Getaan. Matkalla voit poiketa Taffelin tehtaanmyymälässä perunalastumaistiaisilla, Uffe på berget näköalakahvilassa ja Stallhagenin pienpanimolla aitoa ahvenanmaalaista olutta maistamassa. Poljet keskellä idyllistä maaseutua, jossa siellä täällä kauniit omenapuuviljelmät rikastuttavat maisemaa. Ennen kuin käännyt Havsviddeniin, voit halutessasi polkea suositulle Getavuorelle, jolta on upeat näkymät merelle ja ympäröiviin metsiin. Pyöräilyetapin määränpään lähestyessä maisema muuttuu yhä luonnontilaisemmaksi ja jopa hieman erämaiseksi.

Hotelli HavsVidden sijaitsee ällistyttävän upealla paikalla meren rannalla. Täällä punaiset graniittikalliot, tuulen piiskaamat vihreät käppyrämännyt ja sininen meri luovat kauniin kontrastin. Pulahda mereen tai uima-altaaseen ja nauti saunasta sekä porealtaan hierovista kuplista ihaillen samalla upeaa merimaisemaa.

Perjantai 6. päivä: Havsvidden - Maarianhamina pyöräily noin 47km (+ lisäretki halukkaille noin 7,5 tai 23km)

Pyöräretki suuntautuu kohti Ahvenanmaan pääkaupunkia, Maarianhaminaa. Pyöräilet halki ihanan maaseudun ja saavut Jomalan kirkolle, joka on Suomen vanhin kivinen pitäjänkirkko. Viimein saavut merelliseen Maarianhaminaan, jossa nähtävyyksiä riittää. Hotellisi sijaitsee merenkulkumuseon läheisyydessä. Museolaiva Pommern on valitettavasti suljettuna kesän 2017 mutta ulkoapäin sitä toki voi ihailla.

Lauantai 7. päivä: Maarianhamina - Turku pyöräilyosuus 5km

Palaat laivalla Ahvenanmaalta takaisin Manner-Suomeen, mutta ennen sitä sinulla on vielä aikaa tutustua lisää Maarianhaminaan ja sen nähtävyyksiin, tai käydä pyöräilyretkellä. Viihtyisä risteily maailman ympäristöystävällisempänä matkustaja-aluksena palkitulla M/S Viking Gracellä alkaa iltapäivällä ja kestää noin viisi ja puoli tuntia. Illalla saavut Suomen vanhimpaan kaupunkiin, Turkuun. Pyöräilet idyllistä Auranjokivartta pitkin satamasta keskustaan, jossa hotellisi sijaitsee.

Sunnuntai 8. päivä: lähtö kotiin tai lisäpäivä Turussa

Turun päänähtävyyksiä ovat mm. tuomiokirkko, Vanha Suurtori (josta julistetaan joka joulu Joulurauha), Turun linna, Aurajokiranta, Forum Marinum -merikeskus ja Suomen Joutsen, Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turun taidemuseo, Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Sibelius-museo ja Qwensellin talo. Jos et vielä tunne Turkua, suosittelemme, että omistat yhden päivän tälle eläväiselle taide-, kulttuuri- ja historiarikkaalle kaupungille.

”Täl pual vai tois pual jokke”? Täl pual jokke sijaitsevat mm. Turun tuomiokirkko ja Vanha Suurtori ja tois pual jokke Kauppatori ja nykyinen keskusta. Täl pual ja tois pual jokke pääset kulkemaan vaikka uutta Kirjastosiltaa pitkin ja tietenkin legendaarisen kaupunkilossi Förin kyydissä.

* Huom! Lisäretki Maarianhaminassa noin 7,5 km tai 23 km, voi toteuttaa 6. tai 7. päivänä

Voit tehdä pyöräilyretken Maarianhaminan keskustasta viehättävälle lähiseudulle (noin 7,5 km) tai jatkaa sieltä vielä upean saarijonon läpi ja takaisin (noin 23 km). Suosittelemme lämpimästä tätä retkeä, sillä maisemat ovat upeat! Reitin varrella on myös lähtöpiste lyhyelle luontopolulle kauniilla luonnonsuojelualueella.

SIJAINTI: 

Lähtö Naantali, paluu Turku 

Paras liikenneväline: bussi, esim Helsinki-Naantali 12.40-15.15, 14.40-17.15, 16.40-19.20 ja 18.40-21.15, Turku-Helsinki miltei joka tunti Helsingin keskustasta. Lentokentältä pääsee myös suoraan Turkuun Matkahuollon busseilla.

Kategoria Lomapaketit ja räätälöidyt lomat
Sijainti Meri
Hinta 919€/hlö + 90€/pyörä
Hinta lapset ei suositella alle 12v lapsille
Ryhmäkoko minimi 2
Ryhmäkoko maksimi 12
Kuukausi Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Ajoitus (jos tekstisisältö) 25.6.-12.8.2017
Kesto 7 vrk
Ateriat Aamiainen
Majoitus hotellli/majatalo/maatilamajoitus 2hh
Palveluntuottaja Veranatura
Skafuuri Oy (=Skafur-Tour) välittäjä
VARAA NYT! Valitse päivämäärä (vihreä=saatavana, punainen=ei saatavana) ja henkilömäärä.
Lähtöpäivä
<<
Tammikuu 2020
i
>>
Vk.
1
2
3
4
5
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
RYHMÄKOKO:
Osallistujamäärä aikuiset
Osallistujamäärä lapset 2-11 v
Sylilapset <2 v
YHTEENSÄ: 2
Valitse osallistujien määrä
Osallistujamäärä aikuiset
Osallistujamäärä lapset 2-11 v
Sylilapset <2 v
    YHTEENSÄ 2

LEMMIKKI:
Lemmikki
ERIKOISRUOKAVALIO:
Aikuista
Lasta
Sylilasta <2v
YHTEENSÄ: 0
Merkitse erityisruokavaliota noudattavien määrä
Aikuista
kasvis:
gluteiiniton:
laktoositon:
Muu, mikä?
Lasta
kasvis:
gluteiiniton:
laktoositon:
Muu, mikä?
Sylilasta <2v
    YHTEENSÄ 0

HARRASTUNEISUUSTASO:
Valitse ryhmän keskimääräinen osaamistaso
aloittelija
keskiverto
kokenut
KULJETUKSET SUOMESSA:
Tarvitsetteko kuljetuksia Suomessa?
kyllä, tarvitsemme kuljetuksen
ei, meillä on auto
LISÄTIEDOT JA -TOIVEET:
Lisätiedot ja -toiveet

Aktiviteetti (ensin Kaikki)

  Kaikki (203)   Golf (1)   Hiihto (18)   Historia & Kulttuuri (22)   Husky & Porosafarit (15)   Joulu (3)   Juhannus (1)   Kalastus (18)   Kansallispuistot (15)   Kylpylä & Hyvinvointi (11)   Mökki (34)   Nordicol (12)   Perheloma (17)   Pyöräily (12)   Revontulet (18)   Risteilyt & Purjehdus (15)   Ruokakulttuuri (21)   Sauna (33)   Seikkailu (43)   Sisäaktiviteetit (5)   Taide & Design (10)   Talviaktiviteetit (27)   Vaellus & Lumikenkäily (26)   Vesiurheilu (24)   Villieläimet & Erämaa (12)

Kuukausi

  Kaikki (203)   Tammikuu (48)   Helmikuu (51)   Maaliskuu (57)   Huhtikuu (47)   Toukokuu (77)   Kesäkuu (98)   Heinäkuu (95)   Elokuu (98)   Syyskuu (91)   Lokakuu (45)   Marraskuu (29)   Joulukuu (38)

Sijainti

  Kaikki (203)   Helsingin alue (34)   Meri (15)   Järvi (23)   Forest (37)   Lappi (42)

Ryhmäkoko min.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.