0 Matkakorini Yhteensä 0,00 € Lähetä varaus >
  • Matkakorissa ei tuotteita.

Pyhä-Luoston retket

Pyhä-Luoston retket

Kaksi valinnaista luontoretkeä Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja sen lähialueilla Valitse kaksi retkeä ja koe Itä-Lapin kaunis luonto.

Pyhä-Luoston kansallispuisto  on erityisen tunnettu 35km pitkästä tunurijonosta ja erityisen kauniista luonnostaan. Keskellä puistoa, Lampivaarassa, sijaitsee ametistikaivos, joka ainoana jalokivikaivoksena maailmassa toivottaa vierailijat tervetulleiksi. Osa kaivoksen kivistä on peräisin 2000 miljoonan vuoden takaa. Jos olet onnekas, voit löytää Lapin kuuluisimman ametistn, Skhamaanin kiven. Pyhä-keskuksessa sijaitsevassa Naava-luontokeskuksessa kannattaa pistäytyä. Siellä on mukava lounaskahvila, Naavan näyttelyyn ei ole pääsymaksua. Opit lisää alueen luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta. 

Retkiä järjestetään maanantaista perjantaihin. Viikonpäivästä riippuen saatavilla on yksi tai kaksi retkeä. Mikä yhdistää niitä kaikkia on se, että retket vetää paikallinen opas, joka tuntee seudun läpikotaisin. Valitse suosikkisi ja ajoita päiväsi Pyhä-Luostolla niihin.

 

PYHÄ-LUOSTO PÄIVÄRETKI

Ruokailu: osa retkistä sisältää eväät, mikä mainitaan erikseen retkikuvauksessa

Opastus: retket ovat opastettuja ja pitävät sisällään kaikki tarvittavat välineet, kalastusluvat ja kuljetukset Pyhä-Luoston alueella

Retkivaihtoehdot: valitse yksi retki ryhmästä 1 ja toinen ryhmästä 2

Ryhmä I 

a) Kalastusretki 3h

Mitä, jos iso taimen tai hauki nappaa koukkuun? Tämä on vain yksi niistä hetkistä, joita voit kalastusretkellä kokea. Harjuksia ja monia muita lajeja elää Pyhä-Luosto vesissä. Retki sisältää ystävällisen opastuksen, varusteet, kalastuvälineet ja kuljetuksen. 

b) Melonta Pyhäjoella 5h 

Pyhäjoki virtaa läpi erämaan. Melonta Pyhäjoella on hieno kokemus. Kanoottimelonnassa et tavitse aiempaa kokemusta. Melontamatka on 13km. Matkalla saatat hyvinkin nähdä metsäin eläimiä. Sisältää ystävällisen opastuksen, varusteet sekä makkaran ja kuuman mehun erätulilla. 

c) Keskiyön melonta 2h (1.6.-15.8.)

Sanat eivät riitä kuvaamaan keskiyön maagista tunnelmaa järvellä. Näet aurongon laskevan ja sitten jo taas nousevan. Sisältää varusteet, ystävällisen opastuksen ja kuljetukset. 

d) Keskiyön vaellus (1.6.-15.8.)

Tämän lyhyen vaellluksen aikana koet uskomattoman auniit Pyhä-Luoston maisemat. Kiipeätte ylös tunturiin katsomaan auringon laskevan ja sitten jo nousevan. Kuulet lapin tarinoita ja kenties näette metsän eläviä. Retkeen sisältyy: ystävällinen opastus, kuljetukset, makkara ja kuuma juotava. 

e) Kulttuuriretki Suvannon historialliseen kylään ja Naava-luontokeskukseen

Vuonna 1673 suomalaisten muuttoliike pohjoiseen alkoi ja heitä asettui Kemijoen ja Kitisen joen rannoille. Vierailemme Suvannon kylässä. Kuulet, miten saamelaiset suhtautuivat suomalaisiin, sillä näitä alueita pidettiin saamelaisille kuuluvina. Suvanto on ehkä Lapin kuuluisin kylä. Sen arkkitehtuuri ja tunnelma ovat ainutlaatuiset ympäri vuoden Suvanto oli yksi harvoista kylistä, jota säilyivät tuhoamiselta Lapin sodan aikana. Tämä kylä on saanut Europa Nostra -palkinnon ja se on listattu UNESCON Maailmanperintökohteisiin.

Ryhmä II

a) Vaellus Isokuruun ja Pyhänkaste-vesiputoukselle 6,5km, 2,5h

Vaellatte pitkin Suomen syvintä kurua Pyhänkasteelle. Kokemus, joka ei heti unohdu. Kurun seinämät kohoavat 220m korkeuteen ja kurun pohjalla kohtaat rikkaan luonnon moninen lintulajeineen. 

Isokuru on noin 2,5 miljardia vuotta vanha. Jääkaudet ovat muokanneet maisemasta jylhän. Vaelluksen aikana kuulet alueen heologisesta historiasta, luonnosta ja saamelaisten elämästä alueella. Muita ottaa hyvät vaelluskengät ja pullo vettä mukaasi! Sisältää: ystävälisen opastuksen ja kuljetukset. 

b) Luontopolku ja lintujen tarkkailua 3h

Tämä luontopolku vie sinut läpi kauniin metsän. Perillä pitkospuut johdattelevat ryhmän läpi suoalueen yhdelle suosituimmista lintujen katselupaikoista Pelkosenniemellä. Tästä lintutornista voi nähdä lukemattomia eri lintulajeja kuten tikkoja, kaakkureita, joutsenia, villihanhia, uiveloita, kurkia, jänkäsirriäisiä, pikkusirkkuja, haukkoja ja pöllöjä. Sokonaavan tornista voi nähdä jopa maakotkan, hirven, poroja tai karhun.  Sisältää ystävällisen opastuksen ja kuljetukset. 

c) Valokuvausretki Ametistikaivokseen 2,5h

Ametistikaivos kätkee sisälleen jalokiviä, jotka voivat olla jopa 2000 miljoonaa vuottaa vanhoja. Jos olet onnekas, voit löytää sen kaikkein kuuluisimman kiven, Shamaanin kiven. Viemme sinut kuvauksellisiin paikkoihin, joilta saat upeita maisemakuvia erämaasta. Pääsemme autoilla hyvin lähelle kaivosta. Kävelymatka on hyvin lyhyt ja tämä retki soveltuu kaikenkuntoisille.Isältää ystävällisen opastuksen ja kuljetukset. 

d) Revontuliretki kävellen (15.8.-15.4.2020)

Kaunis polku johtaa mäntymetsän läpi hyvälle revontulien katselupaikalle. Täällä retkellä opit arktisesta luonnosta, elämästä Lapissa ja revontulista. Saat apua kameran asetusten ja revontulien kuvaamisen kanssa.  Sisältää ystävällisen opastuksen, kuljetukset, makkaran ja kuuman mehun erätulilla. 

Huomaa, että mitä tahansa näistä retkistä voidaan muokata toiveittesi mukaiseksi.   

SIJAINTI: Sodankylä
Lentokenttä: Rovaniemi
Rautatieasema: Rovaniemi tai Kemijärvi
Auton vuokraus: Rovaniemi 119km

Kategoria Aktiviteetit ja päiväretket
Sijainti Lappi
Hinta 170€/hlö
Hinta lapset 135€/lapsi 2 aikuisen kanssa
Ryhmäkoko minimi 2
Ryhmäkoko maksimi 12
Kuukausi Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Ajoitus (jos tekstisisältö) 1.6.-13.10.
Kesto 1-3h
Ateriat Ohjelman mukaiset ateriat
Palveluntuottaja Kairankutsu
Skafuuri Oy (=Skafur-Tour) matkanjärjestäjä
VARAA NYT! Valitse päivämäärä (vihreä=saatavana, punainen=ei saatavana) ja henkilömäärä.
Lähtöpäivä
<<
Marraskuu 2019
i
>>
Vk.
44
45
46
47
48
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
RYHMÄKOKO:
Osallistujamäärä aikuiset
Osallistujamäärä lapset 2-11 v
Sylilapset <2 v
YHTEENSÄ: 2
Valitse osallistujien määrä
Osallistujamäärä aikuiset
Osallistujamäärä lapset 2-11 v
Sylilapset <2 v
    YHTEENSÄ 2

LEMMIKKI:
Lemmikki
ERIKOISRUOKAVALIO:
Aikuista
Lasta
Sylilasta <2v
YHTEENSÄ: 0
Merkitse erityisruokavaliota noudattavien määrä
Aikuista
kasvis:
gluteiiniton:
laktoositon:
Muu, mikä?
Lasta
kasvis:
gluteiiniton:
laktoositon:
Muu, mikä?
Sylilasta <2v
    YHTEENSÄ 0

HARRASTUNEISUUSTASO:
Valitse ryhmän keskimääräinen osaamistaso
aloittelija
keskiverto
kokenut
KULJETUKSET SUOMESSA:
Tarvitsetteko kuljetuksia Suomessa?
kyllä, tarvitsemme kuljetuksen
ei, meillä on auto
LISÄTIEDOT JA -TOIVEET:
Lisätiedot ja -toiveet

Aktiviteetti (ensin Kaikki)

  Kaikki (203)   Golf (1)   Hiihto (18)   Historia & Kulttuuri (22)   Husky & Porosafarit (15)   Joulu (3)   Juhannus (1)   Kalastus (18)   Kansallispuistot (15)   Kylpylä & Hyvinvointi (11)   Mökki (34)   Nordicol (12)   Perheloma (17)   Pyöräily (12)   Revontulet (18)   Risteilyt & Purjehdus (15)   Ruokakulttuuri (21)   Sauna (33)   Seikkailu (43)   Sisäaktiviteetit (5)   Taide & Design (10)   Talviaktiviteetit (27)   Vaellus & Lumikenkäily (26)   Vesiurheilu (24)   Villieläimet & Erämaa (12)

Kuukausi

  Kaikki (203)   Tammikuu (48)   Helmikuu (51)   Maaliskuu (57)   Huhtikuu (47)   Toukokuu (77)   Kesäkuu (98)   Heinäkuu (95)   Elokuu (98)   Syyskuu (91)   Lokakuu (45)   Marraskuu (29)   Joulukuu (38)

Sijainti

  Kaikki (203)   Helsingin alue (34)   Meri (15)   Järvi (23)   Forest (37)   Lappi (42)

Ryhmäkoko min.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.