0 Matkakorini Yhteensä 0,00 € Lähetä varaus >
 • Matkakorissa ei tuotteita.

Yleistä infoa

Yleistä infoa

Alkoholi

Suomessa alkoholia ei saa myydä alle 18-vuotiaille. Alle 18-vuotias ei myöskään saa pitää hallussaan eikä kuljettaa mitään alkoholijuomaa.

Alkoholin nauttiminen julkisesti on sallittu ainoastaan anniskeluluvan saaneissa paikoissa. Julkisilla paikoilla alkoholin nauttiminen on pääsääntöisesti kielletty. Puistoissa voi kuitenkin nauttia omia alkoholijuomia, mikäli ei häiritse käyttäytymisellään muita ihmisiä.

Huom. juhlatiloissamme mainitsemme aina erikseen, jos ravintolalle on anniskeluoikeudet tai ei. Jos ei, omat juomat ovat yleensä sallittuja yksityisjuhlissa.

Apteekki

Reseptivapaita lääkkeitä (itsehoitotuotteita)  voi ostaa apteekeista. Lähes jokaisessa kauppakeskuksessa on apteekki. Pienillä paikkakunnillakin kuten esimerkiksi Houtskärissä on usein ns. lääkekaappi useimmiten esimerkiksi kaupan yhteydessä. Sieltä saa tavanomaisimmat itsehoitotuotteet ja sinne voi tilata reseptilääkkeitä.

Bussit ja julkinen liikenne:

Kaupungeissa julkinen liikenne on erinomaista ja bussilla liikkuminen helppoa ja turvallista.  Vierailijan kannattaa ostaa  yhden tai useamman päivän lippu, jolla saa vapaasti liikkua busseillä ja Helsingissä myös raitiovaunuilla ja metrolla.

Pääkaupunkiseudun liikenne: http://www.reittiopas.fi/

Joka miehen oikeudet

Suomessa ei luonnossa liikkumiseen tarvita maanomistajan lupaa. Jokainen suomalainen ja Suomessa vieraileva ulkomaalainen saa vapaasti kerätä luonnonvaraisia kasveja, marjoja ja sieniä joitakin luonnonsuojelulaeissa rauhoitettuja lajeja lukuunottamatta.

Sallittua on:

 • Kerätä luonnonvaraisia marjoja, sieniä, kukkia ja yleensä ruohomaisia kasveja, pihlajan- ja katajanmarjojen kerääminen on myös sallittua.
 • Kerätä maasta käpyjä tai kuivia risuja ja vastaavia luonnontuotteita.
 • Liikkua jalan, hiihtäen tai pyöräillen luonnossa muualla kuin pelloilla, istutuksilla ja pihapiirissä.
 • Kulkea ja yöpyä tilapäisesti toisen maalla.
 • Kalastaa mato-ongella tai pilkillä.
 • Veneillä, uida ja peseytyä vesistössä.

Kiellettyä on:

 • Ottaa kasvavasta tai kaatuneesta puusta tuohta, kuorta, oksia, lehtiä, pihkaa, mahlaa ja käpyjä.
 • Ottaa sammalta, jäkälää, puuta, varpuja tai turvetta toisen maalta.
 • Niittää ruohoa.
 • Kulkea ja yöpyä toisen viljelymailla ja piha-alueella.
 • Tehdä avotulta toisen maalle ilman lupaa.
 • Roskata luontoa.
 • Kalastaa ja metsästää ilman lupaa.
 • Ajaa moottoriajoneuvolla maastossa ilman maanomistajan lupaa

Lue lisää: http://www.arctic-flavours.fi/fi/etusivu/

Jätehuolto

Vuokramökeistä ja –huoneistoista löytyy aina omistajan ohjeet ko. paikan jätehuollosta.

Kunnallisista jätehuoltoyhtiöistä löytyy lisätietoa Jätehuoltoyhdistys ry:stä: http://www.jatehuoltoyhdistys.fi/

Kalastusluvat

Kalastuksenhoitomaksu
on valtion veroluonteinen maksu, jonka keräämisestä syntyvät tulot käytetään monin eri tavoin kalastajien ja kalavesien hyväksi. Noin kolmannes varoista käytetään suoraan kalavesien hoitoon. 


Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan on suoritettava valtakunnallinen kalastuksenhoitomaksu. 
Koko kalenterivuoden maksu on 39 euroa. Maksu on voimassa 31.12. saakka. 
7 vuorokauden kalastusjakson maksu on 12 euroa ja 1 vrk mittainen 5€. Maksu on voimassa 7 vuorokautta maksupäivästä tai muusta maksuhetkellä kuittiin merkitystä päivästä alkaen.


Viehekalastusta harjoittava 18-64-vuotias tarvitsee kalastuksenhoitomaksun lisäksi joko kalastusoikeuden haltijan luvan tai hänen on suoritettava läänikohtainen viehekalastusmaksu. 
Läänikohtainen viehekalastusmaksu on 31 euroa kalenterivuodelta tai 7 päivän kalastusjaksolta 7 euroa. 7 vuorokauden jakso alkaa maksupäivästä tai maksuhetkellä kuittiin merkitystä päivästä. 

https://verkkokauppa.eraluvat.fi/

 

Kansallispuistot

Parasta tietoa Suomen Kansallispuistoista löydät:

http://www.luontoon.fi/Retkikohteet/kansallispuistot/Sivut/Default.aspx

Poliisi

Poliisi hälyytetään yleisestä hätänumerosta: 112

Lisätietoa palveluista:

http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf

Aktiviteetti (ensin Kaikki)

  Kaikki (201)   Golf (1)   Hiihto (18)   Historia & Kulttuuri (21)   Husky & Porosafarit (15)   Joulu (3)   Juhannus (1)   Kalastus (18)   Kansallispuistot (15)   Kylpylä & Hyvinvointi (11)   Mökki (34)   Nordicol (12)   Perheloma (17)   Pyöräily (11)   Revontulet (17)   Risteilyt & Purjehdus (15)   Ruokakulttuuri (21)   Sauna (33)   Seikkailu (41)   Sisäaktiviteetit (5)   Taide & Design (10)   Talviaktiviteetit (27)   Vaellus & Lumikenkäily (26)   Vesiurheilu (24)   Villieläimet & Erämaa (12)

Kuukausi

  Kaikki (201)   Tammikuu (48)   Helmikuu (50)   Maaliskuu (56)   Huhtikuu (47)   Toukokuu (77)   Kesäkuu (97)   Heinäkuu (94)   Elokuu (97)   Syyskuu (90)   Lokakuu (44)   Marraskuu (29)   Joulukuu (38)

Sijainti

  Kaikki (201)   Helsingin alue (34)   Meri (14)   Järvi (23)   Forest (37)   Lappi (41)

Ryhmäkoko min.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.