Siirry sisältöön
Alkaen 745,00 € / 3 vrk
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.
Varaa

Kauppias

Skafur-Tour riitta@skafur-tour.fi +358451738979 Y-tunnus: 2590202-7 Kauppiaan ehdot

Ainutlaatuinen tilaisuus matkustaa unelmalomalle Lappiin! Igluyön hinta putosi roimasti. 

Matka alkaa Inarista, saamelaiskulttuurin keskuksesta. Siellä sijaitsee niin saamelaisparlamentti Sajos kuin saamelaismuseo Siida. Siidan näyttelyt kertovat saamelaiskulttuurista ja Lapin luonnosta. 

Luontokeskuksen ja Saamelaismuseon yhteisiä pysyviä näyttelyitä täydentävät vaihtuvat näyttelyt. Saamelaismuseon vaihtuvissa näyttelyissä voit tutustua yksityiskohtaisemmin saamelaiskulttuurin eri piirteisiin, saamelaiseen taiteeseen ja käsitöihin. Luontokeskuksen vaihtuvissa näyttelyissä pohjoisen luonnon monimuotoisuus avautuu eteesi luonnonsuojelun ja ympäristökasvatuksen näkökulmista.

Tämän jälkeen tutustut elävään saamelaiskulttuuriin vierailemalla paikallisen porotilallisen kodissa, joka sijaitsee järven rannalla metsän ja tuntureiden ympäröimänä. Tapaat ensin porot ja siirrytte sitten laavulle, jossa näette saamelaiskäsitöitä ja kuulette tämän kolttasaamelaisperheen historiasta ja yleisistä uskomuksista. Maistelette marjamehua, lakkakakkua ja poron kuivalihaa. 

Inarissa majoitutte ruoastaan kuuluisassa hotelli Kultahovissa kauniissa, saunallisessa joenrantahuoneessa. Tässä hotellissa on revontulikamera katolla, joten voit seurata taivaan tapahtumia hotellihuoneestasi ja mennä ulos, kun revontulet tulevat esiin. Revontulia on näillä seuduin taivaalla 3/4 yöstä mutta takeita niiden näkemisestä on vaikea antaa, sillä tarvitaan myös tähtikirkas taivas. 

Huskysafarin on iso elämys myös meille suomalaisille. Se on samalla kertaa todella jännittävää ja todella nautinnollista. Vaikea on kuvata sitä tunnetta, kun kiidät pitkin metsiä koiravaljakon vetämänä. Tämä pidempi safari sisältää lounaan. On myös mahdollista valita lyhyempi 2.5h niin sanottu kahvisafari (-49€/hlö). Aivan sesongin alussa marras-joulukuun vaihteessa se on joskus ainoa vaihtoehto. 

Safarin jälkeen viemme teidät Aurora Villageen aivan lähellä Ivaloa mutta silti keskellä erämaata. Yövytte revontulmökissä, jossa on lasikatto mutta hotellilla on myös viihtyisä ravintola- ja aulatila.

Neljäntenä ja viimeisenä päivänä voit joko ottaa aamulennon Helsinkiin tai viipyä iltaan saakka ja viettää päivän talviurheillen joko Saariselällä tai Kiilopäällä. Molempiin pääset Ivalosta bussilla ja lentokentälle kulkee lentokenttäbussi. Matkatavarasäilytys saadaan kyllä hoidettua.

Sisältää:  

  • Majoitus: 2 yötä superior-huoneessa, 1 yö revontulimökissä
  • Ateriat: puolihoito aamiaisella ja illallsella, huskysafarin aikana lounas
  • Listatut kuljetukset

Ei sisällä: 

  • Lennot Ivaloon 
  • Aurora Village Ivalossa
  • Porotilavierailu ja saamelaiskulttuuria
  • Koiravaljakkoajelu
  • Hotelli Kultahovi
  • Superior-huone Hotelli Kultahovi