Go to content

Virkistävää purjehdusta, purjehduskoulutusta ja kutkuttavaa veneitten välistä leikkimielistä kilpailua, josta riittää kokemuksemme mukaan puheenaiheita moniin työpaikan kahvipöytäkeskusteluihin.

Chasing race ei edellytä aiempaa purjehduskokemusta. Veneissä on mukana aina ammattilais kippari, joka pitää huolta turvallisuudesta ja antaa vinkkejä miehistön toimintaan. Päivän purjehdusreitti valitaan aina tuulien mukaan saarien suojassa, jolloin merisairaudesta ei tarvitse huolehtia. Pääasiana on rento ja hyvä tunnelma. Varusteina vain tuulta ja sadetta pitävät ulkoiluvaatteet ja vaaleapohjaiset ulkoilukengät.

Veneinä käytämme 35 - 45 jalkaisia kilpa- ja/tai kruisingveneitä. Veneisiin mahtuu 5 - 10 henkilöä per vene ja tapahtuma järjestetään 2 - 10:llä veneellä. 

Päivä alkaa kokoontumisella satamaan, jossa tapahtuu jako tiimeihin ja veneisiin. Tämän jälkeen kaikki osallistuvat kipparikokoukseen, jossa käydään läpi kilpailun kulku, säännöt ja turvallisuuteen liittyvät asiat. Tämän jälkeen tiimit siirtyvät veneisiin ja jokaisen veneen aQuabluen opastava kipparimme jakaa tiimin vielä veneen operointitoimintojen mukaan joukkueisiin. Styyrpuurin (oikeapuoli veneessä), barbuurin (vasenpuoliveneessä) ja ohjaus/navigointi tiimeihin.

Purjehdusopastus tapahtuu toiminnan kautta ja tiimien sisällä ihmiset vaihtavat kilpailun aikana tehtäviä opastavan kipparin ohjeiden mukaan. Tällöin kaikki pääsevät ohjaamaan venettä ja trimmaamaan purjeita. Päivän aikana opitaan mikä on fendari solmu ja miten vendataan.

Chasing race kulkee siten, että jokaisella veneellä on oma lähtöaika veneen mittaluvun (lys/ tasoituksen) mukaan. Hitain vene lähtee ensin ja nopein viimeisenä. Siten vene, joka ylittää ensimmäisenä maalilinjan, on voittaja. Voittajatiimi pääsee suihkuttamaan kuohuvaa kun veneet rantautuvat. 

Purjehdusten alkamisajat sekä lähtö- ja paluupaikat sovitaan yrityksenne aikataulun mukaan.

Kilpailun päätteeksi ryhmänne voi kokoontua yhteiseen paikkaan ja nauttia vaikka grilli- , saaristolais- tai rapuillallisen. 

  • Purjehdus Helsinki
  • Yritys purjehdus
  • yritysten välinen tapahtuma