Meidän toimintamme

Omassa toiminnassamme, “toimistollamme” ja maatilallamme Erkkilässä, tavoittelemme kunnianhimoisesti saavuttaaksemme hiilineutraaliuden vuoteen 2025 mennessä. Hiilineutraalisuus saavutetaan monen eri toiminnan kautta, kuten uusiutuvan energian lisäämisellä (aurinkoenergia), hiilidioksidin sitomisella hiilinieluihin (metsät, puurakennukset, yms.), sekä hiilidioksidipäästöjen jokapäiväisellä vähentämisellä (lähiruoan ja -materiaalien lisääminen, ekologisempien matkustusmuotojen käyttäminen, yms.). 

Maatilamme Erkkilä on vanha maalaistila ja kaikki rakennukset siellä on puusta tehtyjä. Puurakennukset voivat sitoa jopa tonnin hiilidioksidia jokaista puukuutiota kohden, mikä tekee niistä erittäin hyviä hiilinieluja. Maatilan ympäröivä alue kuuluu meille, joten voimme kontrolloida täysin maankäyttöä alueella. 19 hehtaarin metsäämme hoidetaan kestävällä tavalla, ilman avohakkuita. Kaikki jätteemme kierrätetään, josta biojätteen kierrätys tapahtuu omassa kompostorissamme. Ruoka Erkkilässä on osittain itsekasvattamaa (kasvikset), sekä osittain keräilemällä saatavaa (marjat, sienet ja yrtit). Ostetut raaka-aineet ovat pääsääntöisesti lähellä tuotettua. Punaista lihaa käytetään ruoan valmistuksessa harvoin, sillä suosimme kalaa ja muuta valkoista lihaa. 

Erkkilässä tavoitteenamme on kasvattaa enemmän omaa ruokaa sekä käyttää villiruokaa laajemmin. Pyrimme myös kasvattamaan kasvisruoan määrää jatkuvasti. Majoitustoiminnassamme olemme sitoutuneita käyttämään paikallisia ja käytettyjä materiaaleja mahdollisimman paljon, sekä asentaa aurinkopaneeleita omaa energiantuotantoa varten. Muu käyttämämme sähkö on uusiutuvaa energiaa normaalin sähköverkon kautta. Pitääksemme kierrätyksen mahdollisimman tehokkaana, opastamme vieraitamme lajittelemaan jätteensä vierailun aikana. Lisäksi vieraamme tutustuvat aina ympäröivään luontoon, sekä oppivat, kuinka luontoa voi käyttää kestävästi hyväksi poimimalla marjoja, sieniä tai yrttejä. 

Meillä ei ole fyysistä toimistoa, mikä tarkoittaa, että työskentelemme kotoa käsin jatkuvasti. “Kotitoimistoidemme” sähkö on uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua verkkosähköä. Kotona työskentely tarkoittaa myös sitä, että normaalit työpäivämme ovat työmatkojen osalta päästöttömiä. Kun liikumme testaamaan ja tarkastamaan palveluntarjoajiemme palveluita, pyrimme matkustamaan mahdollisimman ekologisella tavalla. 

Näyttääksemme omistautumisemme kestävyyden lisäämiseen toiminnassamme, olemme lähteneet mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan. Sustainable Travel Finland -merkin ansaitaksemme, emme ole vain sitoutuneita toimimaan kestävästi, vaan myös hakemaan sertifikaattia kestävästä toiminnasta. 

Kaikkea toimintaamme johdetaan taloudellisesti kestävillä tavoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että tähtäämme kontrolloituun kasvuun sekä oman toimintamme jatkuvuuteen sijoittamiseen. Näin voimme saavuttaa tasapainoisen tulevaisuuden yrityksellemme, osakkaillemme sekä työntekijöillemme. Lue lisää sosiaalisesta vastuullisuudestamme meidän Sosiaalisen vastuullisen strategiastamme. 

Matkasuunnittelu

Matkasuunnittelussa kestävyys on ollut aina yksi prioriteeteistämme, yhdessä uniikkien ja unohtumattomien elämysten kanssa. Matkatoimistona meillä on mahdollisuus valita arvoillemme sopivat palveluntarjoajat ja pidämmekin kestävien palveluntarjoajien löytämistä meille velvollisuutena. 

Pääasiassa tavoitteemme kestävyyden lisäämisestä matkasuunnittelussamme on suunnitella matkapakettimme niin, että kohteeseen lentäminen onnistuu suoralla lennolla. Kotimaassa jokaiseen kohteeseen pääsee julkisella kulkuneuvolla. Lisäksi suosittelemme pidempiä viipymisiä, jotta matkailun positiiviset vaikutukset voidaan maksimoida, sekä negatiivisia vaikutuksia laskea. 

Matkustamiseen matkakohteessa ja niiden välillä pyrimme käyttämään julkista liikennettä, siellä missä se on mahdollista. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaamme kulkevat pitkät matkat junilla tai busseilla. Lyhyet matkat siirrytään usein kävellen, pyörällä tai jollakin muulla ihmisvoimalla toimivalla liikkumistavalla. Tämä ei ole vain ekologista, mutta matkoista saa myös enemmän irti hitaasti liikkuen. Paikoissa, joissa julkista liikennettä ei ole saatavilla, käytämme vähiten saastuttavaa liikkumistapaa. 

Aktiviteetit matkoillamme ovat aina meidän testaamia ja auditoimiamme. Tällä tavoin voimme varmistaa niiden laadun ja turvallisuuden. Kestäviä matkoja suunnitellessa on aktiviteettienkin oltava samassa linjassa. Meidän osalta tämä tarkoittaa sitä, että suosimme ihmisvoimin tuotettuja aktiviteetteja. Aktiviteeteissa, joissa käytetään koneita tai moottoreita, pyrimme aina valitsemaan vähäpäästöisimmän vaihtoehdon. 

Majoituspalvelut ja niiden tarjoajat ovat matkoillamme myös meidän testaamia ja auditoituja. Näin ymmärrämme enemmän majoituspalveluiden kestävistä valinnoista ja teoista. Joitakin asioita, joita tarkastelemme majoituspalvelua valitessamme on lämmityksen tapa, paikka, palvelut ja kestävät arvot. Tähtäämme tulevaisuudessa valitsemaan sertifioituja majoituspalveluita, mutta sertifiointeja tärkeämpinä pidämme meille yhteisiä kestäviä arvoja. 

Ruokailut ovat usein sisällytettyinä matkoillamme. Ruokailut ovat tärkeässä roolissa matkan elämyksellisyydessä, jonka vuoksi haluammekin tarjota puhdasta, laadukasta ruokaa asiakkaillemme. Ruokailuiden tulee lisäksi olla kestäviä, sekä tukea paikallista ruokakulttuuria. Suosimme ravintoloita, jotka käyttävät paikallisia raaka-aineita ja sesonkien herkkuja, ravintoloita, jotka tarjoavat maistuvia kasvis- ja vegaaniruokia, sekä pieniä paikallisia pitopalveluita, jotka voivat valmistaa ruoan vain asiakkaillemme, minimoidessaan samalla ruokahävikin. 

Alhaisen hiilijalanjäljen matkat

Uudet Alhaisen hiilijalanjäljen matkamme ovat askel kohti kestävämpää matkailua ja matkasuunnittelua. Nämä matkat ovat suunniteltu mahdollisimman kestäviksi, ollen samalla seikkailullisia. Vaikka Alhaisen hiilijalanjäljen matkamme ovatkin vielä testausvaiheessa, luotamme niiden luovan kestävämpää matkailua, sekä tarjoavan asiakkaillemme upeita elämyksiä ja unohtumattomia hetkiä nyt ja tulevaisuudessa. 

Alhaisen hiilijalanjäljen matkoilla jokainen aktiviteetti on moottoriton. Tämä tarkoittaa kävelyä, vaellusta, melontaa, pyöräilyä ja paljon muuta. Kaikki matkustus tapahtuu niin ekologisesti, kuin mahdollista, tarkoittaen pitkillä matkoilla vain junilla ja busseilla liikkumista. Lyhyet matkat taitetaan aina pyörällä, kävellen tai jotenkin muuten lihasvoimaa käyttäen. Jokainen ruokailu Alhaisen hiilijalanjäljen matkoillamme on kasvis, vegaaninen tai tehty lähiruoasta. Lisäksi suosittelemme jokaisessa kohteessa kestäviä kahviloita ja ravintoloita. Jokainen majoituspalvelu on sertifioitu tai jakaa kanssamme yhteiset kestävät arvot. Sertifikaatit voivat olla ekologista, sosiaalista tai kulttuurista vastuullisuutta edustavia. Kaikilla matkoillamme tarjoamme tutustumista autenttiseen paikalliseen kulttuuriin, historian, taiteen tai musiikin kautta. Näin asiakkaillamme on mahdollisuus oppia paikallisesta elämästä hieman syvemmin. Jotta voimme taata laadukkaita ja turvallisia elämyksiä asiakkaillemme, jokainen opas matkoillamme on paikallinen ammattiopas. Jokainen aktiviteetti, majoitus ja nähtävyys on meidän testaama ja auditoima, sekä kohtaa kestävät arvomme. 

Matkaile kestävästi

Ensinnäkin olet jo tehnyt kestävän valinnan valitessasi meidät, sekä kotimaan tai Pohjoismaat matkakohteeksesi. Olet paitsi valinnut poliittisesti vakaan matkakohteen, myös välttänyt lentomatkailua ja säästänyt ympäristöä. Seuraavaksi sinun tulee päättää matkasi pituus. Pidemmät viipymiset ovat usein kestävämpiä, mutta emme valitettavasti pääse aina vaikuttamaan lomiemme pituuteen. 

Ennen saapumista kohteeseen suosittelemme lukemaan hieman paikan historiasta tai kulttuurista. Näin vältyt ikäviltä väärinkäsityksiltä ja ymmärrät paremmin paikallisia. 

Matkustusvälineen valinta vaikuttaa huomattavasti matkan kestävyyteen. Junat toimivat Suomessa ja Pohjoismaissa erittäin hyvin, joten niitä kannatta aina käyttää. Muutkin julkiset kulkuvälineet ovat toimivia suurimmassa osassa maatamme. Jos valitset kuitenkin lennon, valitse aina suora lento kohteeseen. 

Saavuttuasi kohteeseen:

Käytä aina omaa vesipulloa, jonka voit aina täyttää hanavedellä

Kierrätä kaikki jätteesi, jos roskista ei ole lähettyvillä, pistä roska talteen taskuun tai reppuun, kunnes löydät roskiksen

Vie kaikki tölkit ja pullot kaupan kierrätyspisteeseen

Kun ostat ruokatarvikkeita etsi kotimaisia tai lähellä tuotettuja tuotteita, tunnistat ne kätevästi kotimaisen ruoan merkeistä

Suosi pieniä paikallisia yrityksiä, ravintoloita ja kahviloita suurten kansainvälisten yritysten sijaan

Valitse kasvis- tai vegaanisia ruokia, meillä on niihin mahtavat ja laadukkaat raaka-aineet ja lähes kaikkialla maistuvia kasvis- ja vegaanisia vaihtoehtoja

Kävele, pyöräile tai hiihdä lyhyitä matkoja, jos se on mahdollista

Kunnioita aina paikallisia määräyksiä ja lakeja

Meiltä voit aina kysyä lisää vinkkejä sujuvaan ja kestävään matkailuun!