Accreditation of the Biosphere distinction

 

Missiomme

"Skafur-Tour on yksityinen, rekisteröity paikallinen suomalainen matkanjärjestäjä ja -välittäjä. Tarjoamme aktiivilomia ja loma-aktiviteetteja Suomessa pienryhmille,  jotka haluavat käyttää parhaiden paikallisten yritysten tuottamia matkailupalveluita . Asiakkaamme majoittuvat yhdeksässä tapauksessa kymmenestä pieniin, perhehotelleihin ja majataloihin, syövät paikallisissa ravintoloissa ja käyttävät paikallisia kuljetuspalveluita.  Matkamme ovat tyypillisesti itsenäisiä mutta kohteissa käytämme paikallis- oppaita niin paljon kuin mahdollista. Matkustajat ovat vierainamme ja  he voivat halutessaan ottaa yhteyttä paikalliseen yhteyshenkilöönsä milloin tahansa matkansa aikana.

Tunnemme kotimaamme, minkä vuoksi pystymme luomaan ja tarjoamaan matkoja, jotka tarjoavat todellisia elämyksiä myös suomalaisille itselleen. Olemme vierailleet kaikissa kohteissamme ja pystymme suosittelemaan oikeaa ajankohtaa vierailla niissä ja tarjoamaan palveuita myös pääturistisesongin ulkopuolella. Pakollisten nähtävyyksien ohella saat ainutlaatuisia kokemuksia yhdessä paikallisten ihmisten kanssa mitä kauneimmassa suomalaisessa luonnossa.   

Kunnioitamme luontoa ja painotamme palveluita, jotka jättävät minimaalisen ekologisen jalanjäljen luontoon. Kunnioitamme paikallisia ihmisiä ja heidän kulttuuriaan, minkä vuoksi sisällytämme useimpiin retkiimme ja matkoihimme kulttuuriosion vaihtelevista näkökulmista. 

Yleisesti

Tyypillisesti ryhmäkokomme vaihtelee 4 ja 16 välillä. Pitääksemme kustannukset kurissa maassamme, jossa palkkakustannukset ovat korkeita mutta joka on turvallinen ja hyvin organisoitu, emme yleensä käytä matkanjohtajaa kuljettamassa ryhmää, mutta perillä sinusta huolehtivat asiantuntijat. Sinulla on matka-ohjelma ja -ohjeet, joita seurata. Majoituksen, ateriat, oppaat, aktiviteetit ja kuljetuksen hoitavat paikalliset palveluntuottajat.

Paikallinen yhteyshenkilömme on joko syntyperäinen suomalainen tai pitkään Suomessa asunut Suomen kansalainen, joka puhuu sujuvasti sekä suomea että asiointikieltäsi (suomi, englanti, ruotsi, saksa, espanja, venäjä).  

Käytäntömme

Suomi on sekä sosiaalisesti että poliittisesti yksi maailman vakaimpia yhteiskuntia. Maantieteellisesti se on suuri maa mutta väestö keskittyy yhä enemmän isoihin kaupunkeihin. Maassa on alueita, jotka kärsivät suuremmasta työttömyydestä ja joista muuttoliike suuntautuu poispäin. Skafur-Tour edistää ja myy matkailua koko maassa ja tuo asiakkaita myös harvaanasutuimmille alueille. Kaikki palveluntuottajamme siitä huolimatta täyttävät peruskriteerimme, jotka ovat autenttisuus, ammattitaito, ekologisuus, mukavuus ja turvallisuus.

Johtuen korkeista palkkakustannuksista ja pitkistä välimartkoista, palveluita ei aina voida pitää saatavilla sesonkien ulkopuolella yksittäisille matkailijoille vaikka matkailijoita mielellään otettaisiinkin vastaan. Järjestämällä matkoja pienille matkailijaryhmille ja varaamalla palvelut ennalta Skafur-Tour mahdollistaa paikallisille palveluntarjoajille vieraiden vastaanottamisen myös pääsesonkien ulkopuolella.

Luonto on tärkein voimavaramme. Suomessa on laki nimeltä Jokamiehen oikeus, mikä antaa niin paikallisille kuin vierailijoillekin oikeuden käyttää luontoa virkistykseen ja sen antimien kuten marjojen ja sienien keräämiseen. Meillä on myös 38 Metsähallituksen ylläpitämää kansallispuistoa.  Olemme allekirjoittaneet Metsähallituksen kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on luoda Suomeen kestävää matkailua. Olemme myös mukana Visit Finlandin Sustainable Finland -projektissa.

Skafur-Tour on 100% verkkoliiketoimintaa

Meillä ei ole lainkaan erillistä toimistoa, vaan myyntitiimimme koostuu joukosta kotoa käsin toimivia yrittäjiä, jotka muodostavat asiantuntijaverkoston.  Me emme käytä juurikaan paperia, kaikki kuvamme, tekstimme ja julkaisumme sijaitsevat pilvipalvelimilla.  Yrityksellä ei ole autoa, vaan lainaamme jonkun yksityisautoa sitä tarvitessamme ja ajamme aina auto täynnä ihmisiä kuvausmatkoillemme.

Seikkailu- ja tapahtumajärjestäjät:  yhteistyökumppanimme ovat ammattitaitoisia, paikallisia tapahtumatuottajia, jotka kiinnittävät huomiota vieraittensa turvallisuuteen ja pystyvät tarjoamaan kokeneita oppaita, jotka osaavat vähintään englantia, jos kyseessä on kansainvälinen ryhmä. Erillispyynnöstä lähetämme ryhmän mukaan oman asiointitulkkimme.

Majoitus:  valitsemme pääosin perhehotelleita, majataloja tai mökkejä. Käytettäessä hotelliketjuja, valitsemme mieluiten paikallisesti omistetun kuin kansainvälisen ketjuhotellin.

Paikallinen käsityö ja taide: varaamme aikaa paikallisten käsityöntaitajien ja taiteilijoiden tapaamiseen

Ruoka:  ravintolat ja catering-yritykset jo pitkälti käyttävät paikallisia raaka-aineita. Sisällytämme matkoihimme useimmiten joko täys- tai puolihoidon kolmesta eri syystä: vähentääksemme päästöjä ja roskaamista, lisätäksemme matkailijoiden mukavuutta sekä edistääksemme paikallista kulinaarista kulttuuria. Suomessa voi turvallisesti maistaa myös riistaa, sillä metsästyssäännöksiä noudatetaan tarkoin.

Juomavesi:  Suomessa hanavesi on juotavaa, joten kehotamme asiakkaitamme ottamaan mukaan täytettävän juomapullon

Kuljetukset :  käytämme julkista liikennettä aina, kun se on käytännöllisintä ja saatavilla. Mikäli minibussin vuokraaminen on käytännöllisempää tai edullisempaa, pyrimme aina valitsemaan optimaalisen bussikoon ja varmistamaan, ettemme aiheuta harmia kasvistolle tai eläimille. Suomessa erityishuomiota kiinnitetään lintuihin niiden pesimäaikana.

Ympäristötietoisuus:  Suomessa on jätehuoltosysteemi, josta asiakkaitamme informoidaan mikäli he liikkuvat omilla autoillaan ja laittavat itse ruokansa. Tyhjät pullot viedään keräyspisteisiin, samoin metalli-, muovi-,paperi- ja kartonkijäte. Kansallispuistoissa on omat sääntönsä, jotka esitetään kunkin kansallispuiston sisäänkäynneillä.

Kulltturi/määräykset ja ohjeet:  ullkomaisille matkailijoille kerrotaan maamme säännöistä. Liikenne- ja alkoholimääräyksiä kehoitetaan noudattamaan. Joka miehen oikeidet löytyvät lyhyesti kuvattuina lisätietolinkkeineen. Suomessa elintaso on korkea ja julkinen terveydenhuolto toimii. Lääketeteellistä apua on saatavilla koko maassa. Palvelumaksut on sisällytetty hintoihin samoin kuin arvonlisäverot. Lue lisää: http://skafur-tour.fi/fi/yleista-infoa

Kulttuuri/normit:  yhteiskunta on avoinn ja normeja on vähän. Ihmiset ovat ystävällisiä ja hyvin koulutettuja ja osaavat useimmiten puhua englantia, vaikka voivat olla aluksi ujoja ja etäisiä. 

Hyväntekeväisyys:  luonnon suojelu on kohteista ykkönen matkailussa. Tarjoamme vieraillemme mahdollisuuden vierailla luontokeskuksissa, jotta he voisivat saada lisätietoa kohteen luonnosta ja kuulla siitä, mitä me ainutlaatuisen luontomme suojelemiseksi Suomessa teemme. Siellä he kuulevat suojeluhankkeista ja voivat itse päättää, mihin osallistuvat, jos osallistuvat.  

Yhteenveto

Skafur-Tour on yritys, joka myymillään matkoilla ja aktiviteeteilla omalta osaltaan edistää niin kulttuuriperinnön kuin luonnon kannalta vastuullista matkailua Suomessa. Meillä on asiantuntemusta valita autenttisimmat aktiviteetit kussakin kohteessa. Koska olemme paikallinen toimija, meillä on mahdollisuus vierailla ja oppia tuntemaan jokainen yhteistyökumppanimme ja keskustella heidän kanssaan heidän toimintatavoistaan ja käytännöistään. Tämä paitsi lisää luottamusta, myös mahdollistaa parhaan mahdollisen matkakokemuksen tarjoamisen, ei vain isoissa kaupungeissa, vaan myös etäisimmillä alueilla, ei vain pääsesongilla, vaan myös sen ulkopuolella silti matkailijalle suotuisaan ajankohtaan.