Siirry sisältöön
Perheen talviloma Sallaan, 4vrk
3070,00 € / 4 vrk
Hinta sisältää 2 henkilöä.Tämän yli menevät:
  • Aikuiset1000,00 €
  • Lapset 4-12v700,00 €

Kauppias

Skafur-Tourriitta@skafur-tour.fi+358451738979Y-tunnus:2590202-7Kauppiaan ehdot

Salla on kunta Itä-Lapissa keskellä ei mitään kuten he itseään markkinoivat. Sallassa on pieni hiihtokeskus mutta ennen kaikkea siellä on Sallan poropuisto ja aivan sen vieresä erittäin mukava majoitus, jonka ruokahuollosta poropuston ravintola huolehtii. Lomahuoneistot ovat erittäin kauniisti sisustettuja ja mikä parasta, niissä on yhdessä tasossa 3 makuuhuonetta. Kaikki husky-, lumikenkäily-  ja porosafarit lähtevät miltei pihapiiristä, joten täällä todella on helppo lomailla lasten kanssa. Sallatunturin hiihtokeskuksessa pääsee laskettelemaan ja sieltä myös lähtevät moottorikelkka- ja läskipyöräsafarit. 

Pakettiin sisältyvät aktiviteetit Sallassa:

1. Revontulia metsästämässä porosafarilla, 3h

Yhdelle mukavimmista revontuliretkistä lähdetään poropuistosta pimeän laskeuduttua. Yöaikaan porot sidotaan pitkäksi ketjuksi, joten sinun ei tarvitse huolehtia ohjastamisesta ja voit keskittyä katselemaan taivaalle. Reitti on noin 6km ja se kulkee niin lumisen metsän kuin avointen suoalueiden läpi. Retken aikan pysähdymme myös aitauksella ruokkimassa vasat ja niiden emät. Puolivälissä pidämme pidemmän tauon suon laidassa. Nuotion ääressä on lämmintä ja mukavaa juoda kuumaa mehua tai kaakaota. 

Nuotiopaikka on erittäin otollinen revontulien katseluun. Pilkkopimeässä aavan suon reunalla on hyvä tähystellä revontulia. 

2. Arktinen lumikenkäretki 4h

Paras tapa liikkua lumisessa luonnossa on tietysti lumikenkäily. Se on helppo oppia ja todella mukavaa. Voit liikkua omassa tahdissasi, joten ehdit nauttia luonnosta. Oppaamme kertoo sinulle paikallisesta luonnosta, eläimistä ja oikeastaan mistä vain haluat tietää. Matkalla näet henkeäsalpaavan jääseinämän ja pääset kokeilemaan pilkkionneasi. Tietenkin pidämme myös tauon, jonka aikana nautimme vähän lounasta ja kuumaa juotavaa kodalla. Perusreitti on helpohko ja kuka vaan pystyy sen kävelemään. Matkan pituus on yleensä 3-4km.

3. Huskysafari 2h

Ajo koiravaljakolla erämaassa saa sinut tuntemaan suureksi seikkailijaksi. Nauti koskemattomasta luonnosta ja päästele täyttä vahtia koirien vetämällä kelkalla. Ennen safarin alkua saat luonnollisesti ohjeet koiravaljakon ohjastamiseen. Joka reessä on kaksi henkilöä, toinen seisoo takana ohjastamassa ja toinen istuu reessä. Lapset istuvat aina reessä. Aikuiset voivat vaihtaa paikkoja matkan puolivälissä kahvitauon jälkeen. Kahvitauolla nautitaan kuumaa juotavaa, syödään pullaa. Halutessasi voit myös paistaa makkaran. 

Jos haluat ehtiä nauttimaan kunnolla huskysafarista, voit valita myös pidemmän 4h tai 5-6h safarin. 

4. Moottorikelkkasafari 2h on opastettu retki Sallatunturilta upealle Ruuhitunturille sisältäen kahvitauon. Tämä 20km retki kestää noin 2 tuntia, mikä on useimmille meistä riittävä talvisaikaan mutta saatavilla on toki myös pidempiä safareita.