Siirry sisältöön
Kalevalan Taikaa-ohjelma 2h
95,00 €
Hinta sisältää 1 henkilön.Tämän yli menevät:
  • Henkilö95,00 €

Kauppias

Nuuksion Taika Oytarjous@nuuksiontaika.fi+358 50 36 44 333Y-tunnus:2238634-6Kauppiaan ehdot

KALEVALAN TARINAT

Tule Wäinölään, missä mennyt aika ja Kalevalan tarinat heräävät eloon. Kuuntele lauluja ja tarinoita kansalliseepoksestamme, tutustu maailman luomismyyttiin, karhumytologiaa ja Kalevalan päähenkilöihin, jotka pystyvät yliluonnollisiin tekoihin. Kansanmuusikko esittää lauluja ja tarinoita Kalevalasta sekä soittaa perinnesoittimia mm. kanteletta ja pärrää.

ELIAS LÖNNROOT

Kalevalan kokosi Elias Lönnrot, se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1835 ja toisen kerran 1849. Lönnrot keräsi Kalevalan tarinat runonlaulajilta. Ennen kirjoitustaitoa nämä tarinat siirtyivät suullisena perintönä sukupolvelta toiselle. ”Lyökämme käsi kätehen, Sormet sormien lomahan, Lauloaksemme hyviä, Parahia pannaksemme.”

NUUKSION WÄINÖLÄ

Kalevala-eepos kertoo kylästä nimeltä Kalevala, missä asuu mm. Kalevalan suurin sankari Väinämöinen, jonka myötä kylää kutsutaan myös Väinöläksi. Nuuksion Wäinölän hirsitupa on rakennettu rautakauden tapaan käsinveistetystä hirrestä, sen suuri tulisija tuo tunnelmaa sekä lämpöä ja palvelee ruuanlaitossa. Taljoilla ja ryijyillä peitetyille penkeille neljän pitkän pöydän ääreen mahtuu 40 henkilöä.

ESTEETÖN

Wäinölä on esteetön tila ja kaikki kulkevat sisään samaa ramppia pitkin. Wäinölän pihapiirissä on 3 kuivakäymälää, joista yksi esteetön. Wäinölän pihapiirissä olevilla nuotiopaikoilla on tilaa ja koko ohjelma toteutetaan hyvällä säällä ulkona.

TARJOILUT

Ohjelman alussa tarjotaan nuotiolla yrtttijuoma siemennäkkärin kera (L, GL). 

OHJELMA 

15.00 Saapuminen, nokipannukahvit/ yrttijuoma ja siemennäkkäri
Tarinoita Kalevalasta sekä lauluja ja soittoa perinnesoittimilla mm. kanteleella, nuotion ääressä tai Wäinölän tuvassa. Vierailu Karhuaitassa, missä aidon näköinen karhu, ja tarinaa karhu-mytologiasta
17.00 Ohjelma päättyy

17.00.-18.00 Ruokailu lisämaksulla
Metsäsienipiirakka ja kauden salaatti

Varaukset myyntipalveluumme kautta info@nuuksiontaika.fi

LISÄPALVELUT

Kuljetus bussipysäkiltä Wäinölään

Metsän Taikaa-retki

Saunan Taikaa-ohjelma